En blogg om att skotta snö.

Just precis nyss blev jag tre vuxenpoäng äldre. Livet dess för innan har varit annorlunda. Jag har aldrig någonsin förstått varför man skall skotta snö så fort det börjar snö lite. Jag har alltid kliat mig i huvudet varje gång en morfar, hyresvärd eller pappa sprungit ut i ren snöhysteri som om livet gick ut på att skotta. Men nu förstår jag. Apokalypsens, snökaoset har landat i Kalmar, här är bristningsgränsen 20 cm. I för sig verkar allt flyta på rätt bra men vad gör man inte för dramaturgin. Hur som helst. Att skotta snö som frusit till is med en plastskyffel från ICA maxi för 49 kronor kan få vilken pojkspole som helst att inse att snö bör skottas innan snö blir elak, kall och isig. Usch och fy. Men äldre blir man... 


Frattigt!

Underbart, äntligen... Idag snubbla jag in på www.urbandictionary.com en trevlig amerikans site om ord, nya ord. Idéer om att öppna en egen svensk site på samma tema flög genom mitt huvud. Men så trillade jag över www.luxikon.se. Kul, det finns redan... Dock inte riktigt lika bra. Men vad gör väll det? den frågan ställer jag mig nu när jag fått definiera ett eget ord! ORD! Jag väljer att definiera ordet frattig. Ett ord som min kära vän Hans Mikael Linde så vackert viskat i mitt öra allt för många gånger under vår bekantskap.
Så här skrev jag.

Frattigt:
En synonym till dåligt, halvdant eller mediokert med en tendens till äckligt och motbjudande.

Ordet i en fras:
Usch, vilken frattig skoteroverall du har.

 

 

Till dig Micke, finns på www.luxikon.se

 

 

 

 


Språkskap. Kvittra svenksa.

Grafisk design för en god sak. Erik snackar om det, Pernilla mailar om det och tillsammans med språkskap håller jag tummarna för att jag ska få syssla med det. Språkskap håller i en design tävling där man skall ta fram en t-shirt som uppmuntrar nyblivna svensktalare att tala ännu mera svenska.

Äääh hur som helst... plugg flykt, då blir det genast mycket roligare att klippa i papper. Bara lyckosamt när man kan tävla med det.








Mitt skrivbord.

Kolla in denna.

Trevlig inspirationsblogg som får en att vilja lägga av med illustration och grafisk design på hel tid. Hatten av.


http://ruejaas.blogg.se/

De Stijl goes bananas. (dagens designhistoria)




Poesi


Dagens outfit

Alla stora bloggare har dagens outfit. Du skall icke vara sämre.
Eller vad är det man brukar säga?



Designer: Desiree
Kollektion: Design Historia, something, something.

Hmm...
Ordet du söker är...... Arty!

På tal om varningar. Nu kommer stormen.

Snön börjar sakta men säkert ösa ner. Stormen är påväg. De säger att det är varning 1 i södra Sverige och varning 2 i norra. Nu vet jag, för folk där i från säger det till mig, att i skåne är 10 cm snö lika med en apokalyps av sällan skådat slag. Men det förklarar ju fortfarande inte om det är därför varningen är högre i söder. Eller lägre. Det är egentligen där jag tycker problemet ligger. Vad är värst? Tredje- eller förstagradens bränskada? Varning 1 eller varning 2? Finns det en varning 3? I så fall vad händer då? Hur många frågor får man lov att ställa innan man kollar på saken?

f**king ducktape showoff!

Idétorka och ångest över födelsedagspresenter hör till 90-talet. Moderna människor gör sin egen silvertejpsplånbok. Inte nog med att den blir snygg och glänser som ett rymdskepp från star trek, tillverkningsrummet luktar fränt av silvertejp i flera dagar. När man kliver in får man känslan "här bor en fixer". Ovärderligt...





Röda varningstexter är värst.

Eller det kanske inte bara är i Norge man behöver en sådan här texter?

Alla stora män bär mustasch.

Dock inte bara onda. Eftersom mitt livs första mustasch ligger nedspolad i ett avlopp på en turistanläggning i Pula, Kroatien, så tänkte jag att mustasch nummer två inte skall behöva gå samma tragiska öde till mötes. Funderar på om någon har gjort det innan, inte hört om det i alla fall. Men det skulle vara kul och lite märkvärdigt att ha en tavla, som illustreras nedan, på väggen. Självklart med den autentiska mustaschen på limmad.


aaalex.se

Då var det gjort. Hemsida, blogg och adress... Jag presenterar aaalex.se

FAIL, FAIL, FAIL!

Förskräckligt. Nedanstående resulterade i kaffe på sängen. Som fulltständigt urartade i frukost på sängen med ugnsbakad baguette och mögelost, P3s morgonpass och säkert en timma extra morgonmys.


Problem/Lösning


En digital timer har fördelen att den inte tickar. Den är dessutom billigare än en vanlig. Ovan visas en ritning på en möjlig klockradio. Utan klocka men med kaffe och lampa. För vissa mycket mer relevanta funktioner. Eftersom de flesta har all apparatur som krävs för att själv konstruera klockradion så behöver den inte kosta mer än 49 kr. Ännu är systemet bara på ritningsstadiet (har således inte testat) men redan nu infinner sig brister som sådana att kaffebryggaren måste bli "laddad" med kaffe, vatten och filter redan innan sömnen infinner sig för användaren.

Återkommer med lösningar på den fronten och efter testkörning.


Hong kong, rökskadad, fångad, björn... 2007



Så här trodde jag att min blogg skulle se ut 2007. Men nu i tillbakablicken inser jag att det inte hade varit möjligt utan analogt stavningsprogram i blocket. Alex Johansson 2007 i Hong kong någonstans på en rosa trappa. Sista bilden utanför ett McDonalds, jag är lika förvånad som killen på bilden.

Livet som gränssnitt.


Det slår mig i läsandet av en av de jobbigaste kurslitteraturerna någonsin, inte bara för att den är skriven med en linjär utan radavstånd, utan också för att den är på avancerad engelska. Hursomhelst, Vi ser med våra ögon, hör med våra öron och känner med hud och tunga. Våra sinnen, eller våra gränssnitt för tanken. Men hur gör man något konkret av tanken? Vad är tanken? Man kan varken se, känna eller höra den. Består vi som individer bara av det blå i illustrationen ovan, nätverket mellan sinnena. Det röda får jag för mig bara är en abstraktion av samlad information från omvärlden.
Hur som helst, här finner jag formulerings svårigheter. 

Skrämmande på något sätt ändå. Stavnings kontroll.


Design!

Då andas jag ut.. suttit hela dagen med detta nu. Nu har vi en design på bloggen också. Så mycket rip off på lnu.se jag bara kan. Och jag trivs med det.

Jag har valt att inte använda mig av linjärer. Det är fegt. Det skulle också vara missledande då någon kanske skulle få för sig att jag skall skriva långa och ambisiösa texter. Det skall jag inte.

Gult är inte fult vill jag tillsist säga.

RSS 2.0
RSS 2.0