Underbart...


Overaller är för töntar.

Den första tryckta Klubb Live-tygpåsen. Kommer finnas i en liten limiterad upplaga på premiären 12 mars.

Tack till Cecilia för trycket.





Samhällsinformation.

All design jag drunknat i det sista. Varför?

Jo, enligt vad jag har hört... Den obligatoriska kåravgiften försvinner till sommaren. Antar att det är regeringsbeslut. 300 spänn mer i plånboken för varje student och varje halvår. Vackert... Fina moderater.

Men kåren i Kalmar består av två delar. Den ena är sexmesteriet. Det är den delen som driver Corehouse och student pubben. Och en andra del som jag inte har en anning om vad de gör. Förutom slarvar bort mina kårlegg på posten, skickar irriterande reklammail och bjuder på underbara samtal med telefonsvarare. Hur som helst... Sexmesteriet blir nu en förstor ekonomisk risk som inte är värd att ta. Kåren tänker satsa på reklamspam på heltid. Så till nästa vinter kan Corehouse och pubben lätt vara ett minne blått. 

Bland annat därför startar nu Kalmar Studentliv. För att rädda och utöka det lilla studentliv som faktiskt finns i Kalmar. För den anledningen är jag berädd att göra vad jag kan, tillsammans med mina underbara medarbetare, designa gratis.

10 mars sätts första spadtaget. Alla studenter med minsta lilla ambision önskas dyka upp... 18.00 Corehouse.


Ett möte tusen fester // Klar.



Äntligen känns det som... Tre affischer på knappt tre veckor.


Snus + Cola = Färg

I alla fall i natt... Här är en annan version. Tack alla snälla som tyckttill innan. Ge gärna någon feedback på hurvida detta är sämre eller bättre då blir jag glad. Själv behöver jag snart glasögon...



Tack...

Hur som helst. Det skall göras om... Nya direktiv. Nya timmar att arbeta. :D
Snus och cola, check..

Valborg i Kalmar



Gjord tillsammans med Steppo & Felix.

Skiss valborg

Nu är nästa jobb igång. Affischer till Valborg. En tanke skiss.
Tillsammans med illustratören Felix Harrison.



Trendbloggaren Alex Johansson

Många dagars slit har hållit mig undan mitt slaviska bloggande. Men äntligen kan jag presentera något arbete. Och inte bara det. Jag blir dessutom först i Kalmar om att blogga om den nya Live klubben med det passande namnet Klubb LIVE. Satans så hett. Ärat kan jag presentera den första affischen och de första banden Pantherclubb och Anywhere but here. Premiär 12 Mars. I morgon är jag säkert uppe i modebloggarstatus!



Tack till min designgrupp. Steppo & Gohar


Middagstips

Ja på den här nivån är mitt förhållande.
Eller min andra del av förhållandet rättare sagt... Gissa vart jag fick sitta.


Dagens skisser...

En dag tänkte ha tid att skriva något finurligt. Men tills dess så får ni alla, ca, eller ganska exakt nio trogna läsare nöja er med bilder och stavfel. :D tack tack. Dagens skiss!


GHA!! får så mycket kommentarer!

Shit, kommentarer över allt hinner inte svara! Stress stress stresss....... Några bildeR½!

 


Lek


Pensionärer i motionsslingan, NO MORE...

PRO:s winning streak i landets alla prisbelönande tipspromenader är snart ett minne blått. Någonstans i Sverige måste denna process redan vara i rullning. Om inte är det bara en tidsfråga innan kaffe och kaka sugna ungdomar tar sig ut i spåren för att lämna in felfria tipskuponger. Inte ett enda kryss kommer sitta fel. Hur då? tänker du. Jo idag har nämligen varenda yngling "google-förmåga" från vilken urskog som helst.

Okay... Kanske hårddrar jag det. Kanske ser pensionärerna något gott i tipspromenaden i sig och bryr sig inte om de fina priserna. Eller så ger jag en förklaring till varför PRO skulle börja hetsköpa metalldetektorer för kroppsvisitation.

Inte ens tipspromenader är heliga längre...


Ger upp.


Redovisning i morgon.

Och vad fan håller jag på med. Skisserna för några inlägg sedan har jag inte spunnit vidare på. Jag vet inte varför. Istället har jag skaffat fram nya skisser på ett annat spår. Har suttit och kollat på collage hela dagen, inte blir jag klokar. En lång natt utlovas...






Kunskapens martyr.

Fredags mys för mig är tjejsnus (Catch mint minisnus), piss boken och så mycket kaffe att jag får ont i magen.

En gåta!

Jag har kommit på ett eget system. Ett system där man kan gruppera konsonanter. För vilken nytta? Ja, det kan man fråga sig men det blir i alla fall en gåta. Vågar du prova?

1. b c d g h j k p q t v
2. f l m n r s
3. w z

Varför gör jag dessa gruperingar?

David Svingrly- something, something.


Visst är den underbar :D

Gissar på finsk rock.

Detta tycker jag är bra. www.lodger.tv
Intressant grafik rimmar med bra musik.


Visuella kommunikationer, Perceptuella komplikationer.

Att läsa alldeles för oförstålig litteratur på daglig basis gör mig knappast inspirerad, glad och framgångsrik. Inte heller klokare. Endast mer långhårig och instängd. Men hur som helst har jag nu sett papper på att en bild i sig inte innehåller någon mening i sig som fysiskt objekt. Bara möjligtvis en tänkt mening från skaparen och en annan uppfattad mening hos åskådaren. Om åskådaren önskar. Vår fantasi är en konstruktion av samlad information från det förflutna. Och våra framtidsvisioner är konstruktioner av vår fantasi baserat på det det förflutna. The presence, som det så vackert står i boken. Ett fint ord... Det jag tycker blir spännande är när skapare av bilder lyckas impregnera oss med deras fantasiuppfattning om framtiden. Vilken av bilderna nedan är framtid för dig?




Båda är total fiction och skapade ur andra människors fantasi eller nonsens om man så vill. Ändå känns den ena mer framtid än den andra. Kanske är jag ute och cyklar eller halkar mellan raderna i total oförståelse. Satans piss litteratur...


Min tjej har anmält mig till VM i sär skrivning.

-

Kanske en liten tumme upp för EU.

En attitydsförändring har ägt rum i min hjärna, tryckt text på dunk har fått mig bryta ett beteendemönster. Sådana förändringar är ingen lek och görs inte med ett lillfinger. Det är faktiskt en svår och otymplig process att få igenom. Attitydförändringar är kanske till och med det svåraste att få till i huvudtaget när det kommer till reklam och marknadsföring, men ack så önskvärt. Men ett företag som verkligen har lyckats, i alla fall på mig, det är EuroShopper. En sjuhelsike attitydförändring. Dessvärre åt fel håll och antagligen inte frivilligt. Stackarna har skrivit, ja, du ser själv på bilden under. 

Ärligt talat vet jag inte om den texten alltid har stått där, men jag tror knappast det. Jag hade för vana att alltid köpa den där dunken, den smakade okay, den var billig, lätt att hitta i affärshyllan och men framför allt den räcker länge. Men så en dag, ganska nyligen, tog jag min nyinköpta dunk. Blandade mig ett glas. Drack. Och tänkte usch, något har hänt, det smackar pyton. Funderar över om jag borstattänderna, jo det hade jag. Var jag bakfull? Nej. Några andra vardagliga åkommor som kan ge en skeva smaklökar? Nej. Saften smakade annorlunda. Och äckligt! Då bestämde jag mig för att läsa den nu så kraftfulla texten. Den som fick mig att ändra mina vanor.





Vad har då EU med det här att göra? Jag vet inte. Inte en aning. Men kanske, kanske bara kanske kan det vara EU som tvingat fram den där texten. Jag tänker så här, om EU kan definiera hur lång en gurka skall vara för att kallas gurka. Hur mycket lingon det måste finnas i sylt för att vara lingonsylt. Då kan EU säkert bestämma hur saft skall vara blandad. Kanske höll inte EuroShopper måttet. Skulle inte förvåna mig. Inte ett dugg... En liten tumme upp för EU i så fall. Tack

I can´t help myself.

Nu ger jag upp för dagen. Bättre än så här blir det tydligen inte... Varken marsvin eller igelkottar tar mig någonstans. Hur som helst. Skit kul att klippa och kilstra. Kankse skulle gått barn-och-fritid istället.





Lester Beall

Här tycker jag att jag lyckas efterapa Lester. Dessvärre vet jag inte vad jag skall trycka in för text i bilden. Så Martin Luther Kings I have a dream får bli utfyllnad. Kommer någon på något bättre och mer pricksäkert är jag ytterst tacksam. Så här är förmiddagens skiss i Lester Beall mannér.



Nu tar jag lunch!


Dagens skisser.






The majority says, schyst band på uppgång. De spelade på K. Skisserna har egentligen inget med dem att göra. Just nu jobbar jag med grafisk design historia. Uppgiften är att göra en retroposter inspirerad av vilken historisk era helst. Bandet blev budskapet.

The Majority says hör ni på www.themajoritysays.com

En favoritbild från lunarstorm tiden.


RSS 2.0
RSS 2.0