1 + 2 + 3 + 4 + 5 = Vår!

1.

2.
 
3.
 
4.
 
5.



1. Förra sommarens ledmotiv klingar fortfarande lika bra.
2. Folkabussen rullar vidare, tydligen skaffat sig Gabianska ägare.
3. Utställning på öland 18/5. Illustration och skoval av Emma Eliasson :D
4. Kalmar en vanlig Tisdag eller kanske Onsdag.
5. Sist men inte minst en spexig krukväxt.

Vad är mest vår för dig?




Ginger like satan


M.I.A, Born Free from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.

 

Jaha!? Hur skall jag och min minoritet reagera nu då? Inte nog med att det snart är sommar och man skall behöva skämmas för en lite väl blendande hudton? Makaber video any who... Gripande, höhö!

 

 


Lillebror blir äldre... och observant.



Och hela tiden trodde man att det var storebror som var elak.






Globalisering hit, globalisering dit.

Sex viktiga rörelser som tagit en global form av samordning och handling:
Människorätts-, kvinno-, miljö-, arbetar- och fredsrörelsen samt religiösa rörelser.

Jag ställer mig frågan:
Har antiglobaliseringsrörelsen tagit sig en global form för samordning och handling? 

Gissar att svaret är en smula komiskt. 






Pluggflykt



Pluggflykt. Alla studenter vet vad det handlar om, vissa städar, vissa festar. Andra möblerar om. Just nu skriver jag tredje av fyra sammanfattningarna på underverket Internetgalaxen. Och visst vill jag fly.

Bilden som jag tog för en bildviskningslek som är precis som det låter, viskningsleken fast med bilder, djupare tänker jag inte gå in på det. Hur som helst... Jag hittade en fototävling på www.nykar.se som för övrigt är ett skämt i sig bland många. Lade upp den där med sviktande konkurens. Hehe min bild är inte den bästa, men det är inte vad tävlingen handlar om heller. Det är ett smart* trick att marknadsföra www.nykar.se eftersom jag som alla andra vill att min bild ska vinna (inte för att den är bäst utan för att man inte kan få för många systemkameror) så kommer jag länka sidan till nästan alla jag känner och be dem rösta. Hehe… blev snudd på fanatisk där i början tills jag blev omsprungen med 160 röster på 2 timmar. Bitter? Ja lite... Tills jag hittade Tor. Ett proxy program som gör att man kan byta sitt IP-nummer. Så nu handlar tävlingen bara om att konstant byta IP och lägga tid på att klicka på sig själv. Dessvärre är min dator så seg att det tar mig två minuter per röst. Å de ca 500 klick jag skulle behöva är helt enkelt inte värt det... Men jag beundrar drivkraften hos personen med det vinnande bidraget, med eller utan Tor. Respekt.

Men visst är det underbart vad man kan göra i teknikens under Internet?

* Smart, många besökare kommer in på sidan. Klickar på bidrag säg 7 och sedan lämnar. Någon annan information ser man knappt och ännu mindre tar del av.

Säg mig www.nykar.se vad är det ni sysslar med, vad ska ni åstadkomma, vilka är ni? Jag har ingen aning. Sist och inte minst, jag är absolut inte bättre själv. Mina intressen är säkert minst lika diffusa.






The Majority says



Klubb Live slår till igen. Vi har trixat hit the Majority says tills på fredag. Varit förband till Mando Diao och Money Brother, aah ni vet. Ni som var på K kvällen kommer ihåg dem. Affischkonceptet funkar bättre än någonsin. Tog det vågade steget från överstryckningspennor till akrylskvätt. Jag gillart!

Tack Stefan för grovjobbet, ännu en gång :D 







Kalmar ESS

Jag och David Bremberg har just slagit ihop en mini-profil till Kalmar ESS. Ekonomi studenterna, backslicksen, shortorna, vad man nu vill säga. Kort varsel, tafflig jobbeskrivning och lila som accentfärg. Men njaa jo varför inte. Så här blev det. Får se om de blev nöjda.




Hur skulle du gestalta: socialt, utbildning, näringsliv, ekonomi & studenter?








Mediekåt 1. höhö...



 
Det är inte en videoblogg. Uppenbarligen inte en skrivblogg (händer för sällan). MEN! Det kan vara en radioblogg. Där ja! P4as Skvallertorget är ute på fältet. Och gissa vem de stöter på... smått dreglandes. Lyssna



Det är jag som är påskens ägg.

Ja det stämmer, inslagen i gyllenkantat hår och grovklippt mustasch. Gömd någon stans i öst. Fisk. Alltså bottenvåning. Inte speciellt svår att hitta, men det moderna letandet skilljer sig mot förr. Mitt i ett begynnande paradigmskiftet finns jag som alla andra på internet tjugofyra sju. Och där hittar folk mig som aldrig förr... Märkligt men kul, behöver ju inte betyda mindre godis.

Tack för alla gratulationer. 


RSS 2.0
RSS 2.0